Εργασία και χαρά vol.2

mari

Καλησπέρα σας αγαπημένοι μας αναγνώστες. Σήμερα το καλύτερο ζευγαράκι που κυκλοφορεί στην πιάτσα του διαδικτύου (και όχι μόνο) θα σας χαρίσει τη συνέχεια που περιμένατε με τόση ανυπομονησία και λαχτάρα μετά το αξεπέραστο πρώτο μέρος. Σήμερα λοιπόν λαέ μας θα συνεχίσουμε το αράδιασμα των διάφορων ανθρώπων που δεν θες να συναντήσεις (ή και θες, μπορεί να είσαι λιγάκι μαζόχας…) στο εργασιακό σου περιβάλλον.

i)Το βύσμα :  Φυσικά και υπάρχει και ένας τέτοιος σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Νομίζει ότι κρατάει τον Πάπα από τις τριχωτές μπαλίτσες του και κάνει συνεχώς ότι γουστάρει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η κατάληξη του είναι δραματική, καθώς είτε θα φροντίσουν οι συνάδελφοι του για αυτό (θα βρεθεί πνιγμένος στο βόθρο και θα το κάνουν να μοιάζει με ατύχημα) είτε «οι μεγάλοι» δεν θα αντέξουν τα καμώματα του και θα πεθάνει της πείνας. Εκτός από αυτούς βέβαια υπάρχει και «το βύσμα» που απλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και ανελίχθηκε στην ιεραρχία και συνήθως είναι και γαμώ τα παιδιά.

Τρόπος αντιμετώπισης : Από τον δεύτερο δεν χρειάζεται. Από τον πρώτο γίνε ο άνθρωπος που θα οργανώσει τον πνιγμό καθώς οι συγκεκριμένοι είναι συνήθως και μεγάλοι ρουφιάνοι!

ii)Ο καρμοίρης : Κάποιος πρέπει να είναι ο άνθρωπος της καρπαζιάς εκεί μέσα. Έχεις νεύρα, δεν έκανες καλό ή και καθόλου σεξάκι το προηγούμενο βράδυ, έχεις περίοδο? Είναι ο άνθρωπος σου. Συνήθως χαμηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου αλλά ψυχούλα. Κάνει όλα τα θελήματα μέσα και έξω και από το γραφείο καθώς μέσα στα καθήκοντα του είναι να φέρνει τις τυρόπιτες και να σου πληρώνει τους λογαριασμούς. Σχεδόν πάντα δεν υπολογίζει το τι περνάει και είναι χαμογελαστός και συνήθως η πιο αξιαγάπητη μορφή μέσα στο γραφείο. Αν δεν είσαι αυτός που εκείνη την ώρα του τα χώνει πάντα θα σπεύσεις να τον υπερασπιστείς και να του χαρίσεις μια ζεστή αγκαλιά.

Τρόπος αντιμετώπισης : Τι να αντιμετωπίσεις ρε ρατσίσταρε? Τι σου έχει κάνει ο άνθρωπος?

iii)Το φάντασμα : Αν δουλεύεις σε εταιρία είναι συνήθως ή ο διευθύνων σύμβουλος ή ο πρόεδρος ή κάποιο στενό συγγενικό τους πρόσωπο. Θα τον δεις από σπάνια έως ποτέ. Θα ακούσεις διάφορες φήμες για το πως μοιάζει ή με τι αμάξι κυκλοφορεί αλλά το πιθανότερο είναι καμία από αυτές να μην ισχύει. Αν το φάντασμα αποφασίσει αν κάνει την εμφάνιση του στη δουλεία καλύτερα πάρε ρεπό μιας και λογικά το έκανε για να ξεσπάσει τα νεύρα του για κάτι που του έχει συμβεί (μάλλον έχασε στο γκολφ) καθώς θεωρεί ότι εφόσον σε πληρώνει το κωλαράκι σου του ανήκει και θα το «αξιοποιήσει» όπως θεωρεί εκείνος καλύτερα. Αν εμφανιστεί και ζητήσει να σε δει κιόλας να ξέρεις ότι πας από ταμείο μεριά μιας και σίγουρα έχεις κάνει μαλακία και ετοιμάζεσαι για άλλες παραλίες.

Τρόπος αντιμετώπισης : Βγες στη σύνταξη!!!

iv)Ο πήγαινε έλα : Συχνά ο κόσμος πέφτει στην παγίδα να τον μπερδέψει με το φάντασμα, καθώς τον βλέπεις και αυτόν από σπάνια έως καθόλου αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και τόση εξουσία. Το γραφείο του είναι το καθαρότερο στο χώρο μιας και είναι αυτό που πάντα αναρωτιόσουν σε ποιον ανήκει. Καλό θα ήταν να μην έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί του καθώς μπορεί εσύ να μην τον βλέπεις αλλά το πιθανότερο είναι να γνωρίζει και τον τελευταίο αρουραίο οπότε το φτυάρι που θα πέσει μπορεί να σε βγάλει στην Κίνα.

Τρόπος αντιμετώπισης : Δεν είναι δύσκολο, σπάνια τον συναντάς οπότε απλά αγνόησε τον για λίγο, δεν θα μείνει πολύ.

v)Ο ρόιτερ : Συνήθως έχει περάσει από τη θέση του πήγαινε έλα και έχει πάρει «προαγωγή». Ξέρει τα πάντα για σένα πριν από εσένα και όχι μόνο για σένα αλλά για όλο τον κοσμάκι ασχέτως αν αυτά που γίνονται είναι εντός ή εκτός εργασίας. Βέβαια ο τύπος είναι σαν την ΣΙΑ (την αμερικάνικη λέμε) και δεν τα διατυμπανίζει αλλά τα κρατάει όλα για τον εαυτό του μέχρι να έχει σίγουρο όφελος από την αποκάλυψη του μυστικού σου. Με τον τύπο να είσαι σίγουρος ότι ξέρει μέχρι και τι ώρα πας για το ψιλό σου.

Τρόπος αντιμετώπισης : Αν μπλέξεις μαζί του δε νομίζω ότι μπορείς να τον αντιμετωπίσεις εύκολα εκτός αν με κάποια μέθοδο παρακολούθησης αντάξιας της KGB έχεις καταφέρει να ανακαλύψεις κάτι πολύ βρώμικο για τι ζωή του. Επίσης το εύκολο είναι να τον τραμπουκίσεις λιγάκι μιας και συνήθως είναι μεγάλος χέστης.

vi)Ο ανεπρόκοπος : Αυτός ο τύπος είναι πραγματικά απορίας άξιο για πιο λόγο πληρώνεται. Είναι ο ψύλλος στον κόρφο σου, είναι η μύγα στο σπαθί σου, είναι ο ξυσταρχίδης δημόσιος υπάλληλος μέσα στην ιδιωτική εταιρία. Με λίγα λόγια αντιπροσωπεύει οτιδήποτε ενοχλητικό μπορείς να συναντήσεις στην εργασιακή ζωή σου. Αν είσαστε στον ίδιο τομέα το πιθανότερο θα είναι να κάνεις δουλειά για δύο και πολλές φορές και για τρεις μιας και είναι και θρασύτατος και δεν διστάζει να αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ποτέ δεν πρόκειται να φέρεις εις πέρας.

Τρόπος αντιμετώπισης : Σε κάποιο από τα άπειρα project που θα «αναλάβει» τον αφήνεις να εκτεθεί. Για κάποιο περίεργο λόγο εκείνη τη στιγμή θα βγουν και όλα τα υπόλοιπα στη φόρα και θα εξαφανιστεί πιο γρήγορα κι από παρθένα σε χαρέμι.

vii)Ο ανερχόμενος : Πρόκειται για τον επόμενο γενικό διευθυντή ή ακόμα και πρόεδρα. Πρόσεχε πως θα του συμπεριφερθείς καθώς πρέπει να τα έχεις καλά μαζί του. Το παλικάρι έχει λιώσει πάνω από τα βιβλία κι έχει 5 πτυχία, 8 μεταπτυχιακά και καμιά 10αρια master. Τώρα ήρθε η ώρα να βγάλει όλες αυτές τις γνώσεις στη δουλειά του και κάτσε εκεί δίπλα του για να γίνεις καλύτερος.

Τρόπος αντιμετώπισης : Δεν χρειάζεται να τον αντιμετωπίσεις αλλά μην του το παίξεις έξυπνος καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι, να είναι εξυπνότερος από εσένα και τελικά να σε ξεφτιλίσει.

viii)Ο mr. γκάτζετ : Λογικά κάνει δουλειά που έχει σχέση με υπολογιστές. Βέβαια και αυτό να μην κάνει έχει ότι τελευταίο κυκλοφορεί. iphone s852 ή Samsung s galaxy και σύμπαν ολάκερο. Στις τσέπες του υπάρχει ένα μικρό εργαστήριο καθώς οποιαδήποτε από τις συσκευές του κι αν χαλάσει πρέπει να την φτιάξει μόνος του καθώς αυτοί εκεί στα μαγαζιά είναι κομπογιαννίτες και αυτοί εκεί δεν ξέρουν. Βέβαια αν και ακόμα έχει σπυράκια ακμής (δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον έρωτα, στα 45 του) είναι καλό παλικάρι και θα σε εξυπηρετήσει αν χρειαστείς κάτι από αυτά.

Τρόπος αντιμετώπισης : Αν θες να τον αποφύγεις απλά ποτέ μην αναφέρεις κάτι που έχει σχέση με υπολογιστές, πολύ απλά δεν θα έχει κάτι να σου πει για οτιδήποτε άλλο.

ix)Ο παντογνώστης : Είναι εκείνος που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα για όλους. Για εσένα, για τη δουλειά σου, για το λόγο που πήρε κάποιος άδεια, για την καινούργια απίστευτη εμπορική συμφωνία που είναι στα σκαριά. Η αλήθεια είναι ότι ο τυπάς έχει πολύ μεγάλη φαντασία και πραγματικά δεν ξέρει τίποτα. Μόλις αρχίσουν οι μειώσεις προσωπικού είναι από τους πρώτους υποψήφιους και όταν το καταλάβει κάνει ακόμα μεγαλύτερη επίδειξη των μηδαμινών γνώσεων του. Από το φόβο του σύντομα θα προσπαθήσει να εξελιχθεί σε αποτυχημένο ρόιτερ και ακόμα πιο αποτυχημένο ρουφιάνο.

Τρόπος αντιμετώπισης : Αν ήσουν εγώ θα έλεγα να τον αποστομώσεις με την απύθμενη σοφία σου, αλλά μιας και δεν είσαι μπορείς απλά να του κάνεις καμιά δεκαριά υποδείξεις γρήγορα θα ξενερώσει και θα καταλάβει ότι δεν τον παίρνει.

x)Ο cult : Ξεχασμένος σε κάποια άλλη δεκαετία. Πιθανότατα αυτή των 80’s, έχει χαίτη, φοράει κολλητό παντελόνι σωλήνα και πιθανότατα και μπλούζα ροκ μπάντας. Ξέρει ότι είναι μια γενιά πίσω και το χαίρεται. Οι περισσότεροι τον θεωρούν ρομαντικό και τον συμπαθούν. Όσοι τον αντιπαθούν δεν του λένε τίποτα γιατί υπάρχει το σενάριο να ήταν ο μεταλλάς – ροκάς που τους έδερνε στο σχολείο. Γενικά είναι καλός τυπάκος και χρήσιμος μιας και βοηθάει πάντα σε ότι κι αν μπορεί.

Τρόπος αντιμετώπισης : Μην αγχώνεσαι δεν πρόκειται ποτέ να έχεις παραπάνω από απλά τυπικές σχέσεις μαζί του αφού είναι συνέχεια στην κοσμάρα του. Ο μόνος λόγος για να σε συναναστραφεί είναι να έχετε το ίδιο αγαπημένο συγκρότημα.

xi) «Ο μαλάκας» : Είναι αυτός που κάνει τα πάντα για να μην απογοητεύσει κανέναν.Αυτό συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τον εκμεταλλευτούν άθελα ή ηθελημένα σε κάποια στιγμή της ζωής τους μιας και πάντα θα είναι εκεί για να βοηθήσει. Προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη ζωή και στη δουλειά του όμως ποτέ δεν θα καταφέρει να το πετύχει. Κοιμάται με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι, του έχουν πέσει τα μισά μαλλιά από το άγχος, τρέχει αν το κινητό χτυπήσει (ακόμα και αν αυτό συμβεί στις 2 το βράδυ), και κουβαλάει αυτό το άγχος ακόμα και τις ελάχιστες στιγμές άδειας. Βέβαια και να θέλει να ξεχαστεί, πολλές φορές δεν τον αφήνουν οι γύρω του μιας και φροντίζουν να του υπενθυμίζουν ότι θα γυρίσει στη δουλειά με άπειρα τηλέφωνα μέσα στη μέρα.

Τρόποι αντιμετώπισης : Υπομονή Νικολέτα!

Μετά από δυο αναρτήσεις όπως θα έχετε καταλάβει ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις τα περισσότερα από αυτά τα άτομα είναι να γίνεις αφεντικό!

mr. & mrs. tomary

Advertisements

49 thoughts on “Εργασία και χαρά vol.2

 1. Χαχα ωραίο και ενδιαφέρον το 2ο μέρος. Νομίζω πως τον «ανεπρόκοπο» και τον «μαλάκα» δεν θα τους άντεχα καθόλου… φυσικά μου έχουν τύχει και δεν τους θέλω ρε Φίλε… Στον δικό μου ιδρώτα και κούραση δεν επιτρέπω σε κανέναν να με κάνει…»θυμα»;;;;!!!
  ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ παιδιά και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! 😀

  Μου αρέσει!

  1. Γιατί βρε κορίτσι?Ο «μαλάκας» που θα σε έκανε να αισθανθείς θύμα?
   Προσωπικά πιστεύω από την ανάγκη μου να είμαι σωστή και υπεύθυνη,αν δούλευα,σε αυτή τη κατηγορία θα άνηκα και μάλιστα θα παρακαλούσα να είναι γεμάτος ο χώρος από δαύτους μπας και κάναμε καμιά δουλειά και συνενοούμασταν!

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Άρα, μόνο χάρη στον «μαλάκα» και στους ροκάδες μια επιχείρηση μπορεί να πάει μπροστά ακριβώς όπως και σε μια σχέση και σ’ ένα γάμο και σε μια χώρα και φυσικά και σ’ ένα μπλόγκι! 😛

  ΑΦιλάκια αγαπησιάρικα! 🙂

  ΥΓ: Και έχω συνταγή για την τριχόπτωση! 😉

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Προς στιγμή νόμισα πως είμαστε συνάδερφοι.
  Περιγράφετε με ακρίβεια πολύ γνώριμους και «προσφιλείς» μου συναδέρφους που «ομορφαίνουν» την καθημερινότητά μου.
  Συμφωνώ με τη θεραπευτική αγωγή που προτείνετε, αν και ορισμένες παθήσεις είναι παντελώς ανίατες και ανθεκτικές στα φάρμακα. Η δύναμη του «μαλάκα» για παράδειγμα.
  Θα ήθελα σαν υστερόγραφο να προσθέσω πως απ’ την προσωπική μου εμπειρία, οι χειρότερες περιπτώσεις συναδέρφων που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, είναι συνήθως οι γυναίκες. Πολλές φορές έχω ντραπεί για το φύλο μου, βλέποντας πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν, όσες επιδιώκουν ν’ ανέβουν ψηλά στην ιεραρχία. Και ο νοών νοείτω..

  Μου αρέσει!

 4. Τι ωραία που δεν εργάστηκα ποτέ σε χώρους με πολλά άτομα!
  Δεν έχω συναντήσει τέτοια άτομα κι ελπίζω να μην γίνει τώρα στα γεράματα!
  Αν εγώ ήμουν εκεί μέσα με κόβω για μαλάκα άνετα πάντως! χοχοχοχο!
  Φιλούρες! ☺

  Μου αρέσει!

 5. Ελα ρε παιδιά θα με τρελάνετε εσείς!!! Δεν παίζεστε λέμε!! Κάθομαι και γελάω μόνη μου σαν το βλαμμένο!! 🙂 Νικολέτα πάτα πόδι για την τελευταία κατηγορία!!! 😉 Μας βρίσκουν καλούς και μας πατάνε κατάλαβες…
  Πάντως παιδιά θα το ξαναπώ, δεν ξέρω τι παίζει σε mixed δουλειές, αλλά μην σας τύχει να χετε 200 κλώσσες, ε γυναίκες ήθελ αν απω να συνεργάζεστε.. Και το νούμερο είναι κυριολεκτικό!! Εκεί οι κατηγορίες αυτές πάνε σε άλλη διάσταση!!!
  Μια μικρή απορία μόνο: εγώ γιατί τον καρμίρη τον έχω για τον μίζερο, τον κακόμοιρο, την Μάρθα κλάψα ντε!!!
  Φιλάκια κουζουλόζευγαρο!! Ζωγραφίσατε πάλι!! Καλή Κυριακή!!

  Μου αρέσει!

 6. Και ενώ ήμουν πανευτυχής επειδή στο πρώτο μέρος είχα συναντήσει μόνο τον «γυμνοσάλιαγκα», με έκπληξη διαπιστώνω ότι από το δεύτερο μέρος είχα την ατυχία να συναντήσω πάνω από τους μισούς αναφερόμενους. Φρίκη! Πιο πολύ μου την έσπαγε ο «παντογνώστης», αλλά και το «βύσμα» δεν πήγαινε πίσω!
  Ένυγουέη, ας μην τα θυμάμαι και συγχύζομαι νυχτιάτικα!

  Μου αρέσει!

  1. Τι νόμιζες ότι η δική σου ζωή θα έμενε ανεπηρέαστη? Η έρευνες μας είναι καλύτερες και από τους 40 κατασκευαστές που προτείνουν εκείνο το απορρυπαντικό!

   Μου αρέσει!

 7. Πολύ ενδιαφέρουσα λίστα χαχα! Μου έδωσες ιδέα, εγώ που δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας, να κάνω μία ανάλογη λίστα με περιπτώσεις πελατών, δυστυχώς έχω πολύ υλικό!

  Καλά να περνάς και δώσε χαιρετίσματα στην κυρία Τομάρη, χάρηκα που μιλήσαμε τις προάλλες μέσω facebook!

  Μου αρέσει!

 8. Το χειρότερο ειναι πως υπάρχουν τύποι που ειναι 2-3 σε ενα. Κ κάποιοι μοιάζουν αρχικά με τον κακομοίρη ή τον μαλακα, πας να τους βοήθησεις, τους σέβεσαι και γίνονται bitches μολις τους φερθείς καλα σαν Γκρέμλιν που τους πεταξες νερο! Βρε ουστ!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s