Φιλία εξ-αποστάσεως

Φιλία εξ-αποστάσεως

Τη γνώρισα σε ένα από…τα προηγούμενα blog και για έναν περίεργο λόγο κολλήσαμε αμέσως! Το όνομα αυτής Νατάσσα, θα την συναντήσετε στο Like The Life καθώς και σε ένα σωρό άλλα site που έχουν την τύχη να γράφει! Έχει μια από τις πιο καλόγουστες “γωνιές”, είναι βιβλιοφάγος και με αίσθηση του χιούμορ. Η σχέση μας ξεκίνησε κάπως άδοξα, αφού εκείνη μισούσε τις διασκευές κι εγώ την βομβάρδιζα με δαυτές. Κατάληξε να τις αγαπήσει, ή τουλάχιστον να τις ανεχτεί για χάρη μου! Εκείνες τις ατέλειωτες νύχτες χωρίς ύπνο γίνεται συνήθως το παρεάκι μου και οι συζητήσεις ποικίλουν. Μια τέτοια συζήτηση θα ακολουθήσει κι εδώ, αφού αποφασίσαμε παρέα να “ξεσκονίσουμε” όσα αγαπάμε αλλά και όσα μισούμε στις ανθρώπινες σχέσεις.

Νικολέτα

Είναι φοβερό ότι σήμερα μπορείς να γνωρίσεις ένα άτομο με το οποίο ταιριάζετε και ας σας χωρίζουν αρκετά χιλιόμετρα. Έτσι έγινε και με την Νικολέτα, στην πραγματικότητα δεν μπορώ να ορίσω πότε ακριβώς γνωριστήκαμε γιατί από την πρώτη στιγμή, μιλούσαμε σαν να γνωριζόμασταν καιρό. Οι σταθερές στην δικιά μας σχέση είναι το κοινό μας χιούμορ, η μας αγάπη στις βεράντες με λουλούδια και στην μανία μας να κουβεντιάζουμε με τις ώρες… και να συμφωνούμε! Εκείνο που ξεχωρίζω σ αυτήν είναι ο ενθουσιασμός της ακόμα και για μικρά πράγματα, μοιάζει με παιδάκι έξω από ζαχαροπλαστείο. Μια από τις συζητήσεις μας ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις και όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι…

Νατάσσα

Πες μου λοιπόν Νικολέτα, ποια θα επέλεγες ως την «απόλυτη στιγμή» που μπορείς να μοιραστείς με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο…

Νικολέτα : Απαλλαγμένοι από τηλέφωνα, υποχρεώσεις, πρέπει – δεν πρέπει, κουτάκια και ταμπέλες με χαμόγελα ευχαρίστησης, στο αμάξι, σε μια ατελείωτη βόλτα, ανάμεσα σε όμορφες εικόνες, απολαμβάνοντας και τραγουδώντας σαν μικρά παιδιά.. Εσύ τι λες;

Νατάσσα : Μπορώ να κλείσω όλες εκείνες τις στιγμές περιγράφοντας μια από αυτές; Εγώ και εκείνος, μακριά από κινητά και υπολογιστή, να μένουμε αγκαλιασμένοι χωρίς να μιλάμε, αλλά ξέρουμε και οι δυο ότι σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλον… πάλι!

Εσύ ποια θα διάλεγες ως την top στιγμή μια σχέσης και ποια ως την χειρότερη/πιο βαρετή;

Νατάσσα : Ξέρεις, πιστεύω σε μια υγιή σχέση όλες οι στιγμές είναι top, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω κάποια είναι όταν έχει βρει τους ρυθμούς της και προχωράει γνωρίζοντας καλά ο ένας τον άλλον… αλλά η ατμόσφαιρα σας, ο ερωτισμός, η διακαή επιθυμία για τον άλλον παραμένει σαν το πρώτο ραντεβού… και καλύτερα!
Η χειρότερη είναι όταν δεν συμβαίνει το πρώτο, όταν δηλαδή αρχίζεις να νιώθεις πως δεν επικοινωνείς, πως δεν έχεις καμία σημασία στην ζωή του άλλου και όσα πράγματα οδηγούν στο τέλος της σχέσης.

Νικολέτα : Όταν ακούω κάτι τέτοιο σκέφτομαι την δική μου σχέση και πραγματικά εκείνη η στιγμή που ξεχωρίζω ως μοναδική για όσα με έκανε να νιώσω ήταν η στιγμή που βρεθήκαμε από κοντά. Αν και έμοιαζε περισσότερο με απαγωγή αφού εμφανίστηκε μπροστά μου σχεδόν απροειδοποίητα, κοιτάζοντας τον και ανοίγοντας με τόση ζεστασιά την αγκαλιά του για να με δεχτεί, αισθάνθηκα απίστευτη οικειότητα, λες και ο άνθρωπος αυτός όντως γεννήθηκε για εμένα.
Τώρα για την πιο βαρετή, θα έλεγα οι ώρες εκείνες, οι Κυριακάτικες, που επιτέλους έχω την δυνατότητα να ξυπνήσω ανέμελα δίπλα του χωρίς δουλειές ή τίποτα να παρεμβάλει, και ΠΡΕΠΕΙ φυσικά να σηκωθούμε για το τραπέζι. Τις ώρες αυτές μπορώ να γκρινιάζω σαν μωρό παιδί. Το ομολογώ!

Τώρα όμως, που αναφέρθηκα στο «τέλος μια σχέσης» εσένα τι σε ξενερώνει σε κάποιον;

Νικολέτα : Αδιαμφισβήτητα η προδοσία. Αν αισθανθώ έστω για μια στιγμή ότι ο άλλος υποτιμάει τη νοημοσύνη μου και μπορεί να παίξει με τα αισθήματα μου θα γινόταν αυτόματα κόκκινο πανί χωρίς γυρισμό. Γενικά είμαι της άποψης πως στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου πρέπει να φέρεσαι ακριβώς όπως θα ήθελες εσύ να σου φερθεί, ανεξάρτητα αν αυτό θα συμβεί ή όχι. Μπορώ να δεχτώ λάθη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα σε κάποιον να μην υπολογίζει σε όσα με δένουν μαζί του. Αγαπώ την ειλικρίνεια, και θα την υποστηρίζω ακόμα και αν πολλές φορές έχει το πιο σκληρό πρόσωπο.

Νατάσσα : Εμένα με ξενερώνει αρκετά η μιζέρια. Σε οποιαδήποτε σχέση βέβαια, φιλική, ερωτική, επαγγελματική. Πιστεύω πως χαλάει όλη την ατμόσφαιρα για να δημιουργηθεί μια σχέση. Όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος από την ζωή του και μόνιμα επικρατεί μια γκρίνια χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε με κάνει να πιστεύω πως δεν τον νοιάζει για εμένα, αν περνάω καλά με αυτό ή αν με κουράζει. Οπότε με ξενερώνει και φεύγω τρέχοντας!

Θα σε ξενέρωνε η διαφορά ηλικίας; Ο λαός μας λέει πως ο έρως χρόνια δεν κοιτά..

Νατάσσα : χαχαχα… Φυσικά κοιτά και με το παραπάνω! Γενικά δεν το βρίσκω κακό να υπάρχει μια μικρή διαφορά στην ηλικία. Αλλά όταν σε μια σχέση ο ένας είναι στο στάδιο «μαθαίνω την ζωή» και ο άλλος το έχει περάσει αυτό το στάδιο και έχει κατασταλάξει, υπάρχει χάσμα γενεών. Κάποιος από τους δυο θα κάνει περισσότερες υποχωρήσεις. Βέβαια όταν το ζευγάρι “τα βρίσκει”, η διαφορά είναι δευτερεύον. Συμφωνείς;

Νικολέτα : Προφανώς και έχεις δίκιο. Είναι σχέσεις που μπλέκουν άτομα από τελείως διαφορετικές γενιές, κατά συνέπεια και κόσμους. Δεν είναι δυνατόν να είσαι με κάποιον που το μόνο που μπορείς να μοιραστείς και να καταλάβεις από την ζωή του είναι πράγματα αποκλειστικά από το κοινό παρόν σας. Φυσικά δεν εννοώ πως εκείνος που είναι ο νεότερος σε ηλικία είναι και χαζός, αλλά προφανώς δεν μπορώ να πω ότι εγώ σε ηλικία 25 χρόνων θα μπορούσα να κατανοήσω και να συμβαδίσω με έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή είναι στα 45 του. Γιατί έχουμε ζήσει σε άλλες εποχές, μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και αν κάποιος το παραβλέπει αυτό και τελικά οδηγηθεί σε μια σοβαρή σχέση με έναν άνθρωπο αρκετά μεγαλύτερο του, μην απορήσει αν στο σχολείο αντί για τον πατέρα του ή την μητέρα του αντίστοιχα οι συμμαθητές του, δουν στα πρόσωπα τους τον παππού και την γιαγιά.

Σεξουαλική ικανοποίηση: Τεράστιο θέμα. Μπορεί να υπάρξει μια σχέση χωρίς σεξουαλική ικανοποίηση, τι λες εσύ;

Νικολέτα : Ξέρω πως θα σου φανεί περίεργο. Μα το πιστεύω. Χωρίς να είμαι απόλυτη νομίζω πως μια σχέση μπορεί να σταθεί από πάρα πολλά πράγματα για να μπορεί να χαλάσει μόνο για το σεξουαλικό. Προφανώς και παίζει έναν από τους βασικότερους ρόλους όμως υπάρχουν τόσα που μπορείς να μοιραστείς με κάποιον που μερικές φορές ίσως αυτός που έχει το πρόβλημα το παραβλέπει ή δεν του δίνει τη σημασία που θα του έδινε κάποιος άλλος αφού για εκείνον η συντροφικότητα ή κάτι άλλο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή του. Πέρα από το πάθος, και όσα με στόμφο μπορεί να λέμε όλοι κατά καιρούς δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως σημασία έχει το τι ζητάει το κάθε άτομο, καθώς και οι εμπειρίες που μπορεί να έχει. Και φυσικά δεν αναφέρομαι επί προσωπικού αυτή τη φορά! Εσύ το πιστεύεις;

Νατάσσα : Όχι, πιστεύω πως δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Είναι σαν να μου ζητάς να μείνω σε μια σχέση που δεν υπάρχει επικοινωνία αλλά υπάρχει σεξουαλική ικανοποίηση. Μια σχέση θέλει και τα δυο, στην αρχή ίσως να μην νιώθεις πως πειράζει όμως έπειτα βγαίνει στην επιφάνεια και είναι πρόβλημα σε μια σχέση. Αναφέρομαι φυσικά στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

“Κάθε σχέση είναι υπό τον έλεγχο αυτού που ενδιαφέρεται λιγότερο.” (Gordon Livingston). Κατά πόσο σε βρίσκει σύμφωνη αυτό;

Νατάσσα : Είναι μια πραγματικότητα, δεν συμφωνώ με την τακτική βέβαια, αλλά ξέρω πως σε πολλές σχέσεις – είτε ερωτικές, είτε φιλικές, υπάρχει αυτός που νοιάζεται λιγότερο και είναι ο πιο “λακωνικός” στα αισθήματα, λιγότερο διαχυτικός και έτσι νομίζω πως φαίνεται να κρατάει τον έλεγχο.
Καλά είναι να αποφεύγονται όμως τέτοιες σχέσεις γιατί πάντα ο “ενδιαφερόμενος” βγαίνει πληγωμένος.

Νικολέτα : Αν και σίγουρα υπάρχουν τέτοιες σχέσεις όπως λες, εκείνο που μπορώ να δεχτώ είναι πως σε κάθε σχέση υπάρχει κάποιος που είναι πιο σκληρός και δυνατός ώστε να κρατάει τα ηνία (αν αυτά υπάρχουν). Εκείνος που μπορεί να πάρει αποφάσεις και να στηρίξει ακόμα και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Αν υπάρχει αληθινή σχέση, αν υπάρχει το δέσιμο, τότε κατά την γνώμη μου ο άνθρωπος αυτός χωρίς να είναι χειριστικός, και έχοντας πάντα υπόψιν τον άλλον θα αναλάβει να πάρει και τον έλεγχο σε κάποια πράγματα που ίσως ο άλλος φοβάται ή είναι πιο συναισθηματικός. Αλλά κι αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, καθώς σε κάθε περίπτωση είναι πιθανό οι ρόλοι να αλλάζουν. “Άλλωστε σε μια αληθινή σχέση δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρετε λιγότερο.” (mr. & mrs. Tomary)

Νατάσσα : Θα συμφωνήσω : «…σε μια αληθινή σχέση σχέση δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρετε λιγότερο.» ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι δεν είναι όλες οι σχέσεις αληθινές.

Ας αφήσουμε όμως τις γενικότητες, εσύ ποιο νομίζεις ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κανείς εσύ σε μια σχέση;

Νατάσσα : Χωρίς δεύτερη σκέψη, το μεγάλο μου λάθος είναι η ανοχή. Στην αρχή μιας σχέσεις, δεν δείχνω τι με ενοχλεί και κάνω υπομονή νομίζοντας πως είναι μια παροδική κατάσταση. Έχω ελαστικά όρια που αυτό οδηγεί, σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Μετά την 563η φορά κατάλαβα πως αυτό που πρέπει να αλλάξω είναι ότι θα πρέπει να θέτω τα όρια μου από την αρχή… Αυτό θεωρώ είναι τίμια και για τους δυο! Εσένα;

Νικολέτα : Εγώ πάλι νομίζω ότι είμαι απόλυτη και έχω την αίσθηση πως οι άλλοι πρέπει να φέρονται και να σκέφτονται όπως εγώ. Ξέρω πως ακούγεται εγωιστικό, μα εγωίστρια είναι το τελευταίο που θα πεις για εμένα. Ούτε είναι πως δεν καταλαβαίνω πως ο άλλος πιθανότητα έχει διαφορετική άποψη πάνω σε κάτι ή έστω δεν το σκέφτηκε όπως έπρεπε, όμως είναι ένα αίσθημα δικαίου που έχω πολύ έντονο και όταν κάτι προκύπτει είμαι ικανή να χαλάσω τον κόσμο αν ο άλλος δεν μπορεί να το καταλάβει και να το σεβαστεί. Εκείνες τις στιγμές πιστεύω πως γίνομαι πολύ πιεστική και κουραστική, είτε έχω δίκιο, είτε όχι.

Ελπίζω να απαλλαγούμε και οι δυο από αυτά. Πριν κλείσουμε για πες μου ποιο πιστεύεις ότι είναι εκείνο το συναίσθημα, που όταν το νιώθεις ξέρεις ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό;

Νικολέτα : Το ότι ξυπνάω το πρωί και το πρώτο πράγμα που έχω ανάγκη είναι να δω το πρόσωπο του δίπλα μου. Το ότι παρά τις διαφορές μας, το βράδυ θα με κλείσει στην αγκαλιά του και έστω για μια στιγμή όλα θα έχουν καταλαγιάσει. Η ατελείωτη ανάγκη να προσπαθώ να μην σβήσει το χαμόγελο του αφού εκείνος είναι που μου δίνει φως να συνεχίσω. Κυρίως όμως μια σκέψη. Η αίσθηση αυτή που έχω από το πρώτο λεπτό. Αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελα να τον ξέρω από πάντα, έτσι ώστε να μην χάσω λεπτό της ζωής μου μιας και από τη στιγμή εκείνη τίποτα δεν υπάρχει κοιτάζοντας πίσω. Γιατί αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε για ‘μένα, και θα ήθελα να ήμουν από τη πρώτη στιγμή που κατάλαβα τον εαυτό μου μαζί του.

Νατάσσα : Είναι μοναδικό αυτό το συναίσθημα που περιγράφεις, ονειρεμένο! Νομίζω το διαπιστώνεις κατά τη διάρκεια της σχέσης, όταν το άλλο σου μισό σε εκπλήσσει καθημερινά και όταν ενισχύονται κάθε λεπτό το αίσθημα της αγάπης, της φροντίδας και της οικειότητας για τον άλλον χωρίς βέβαια να περιμένεις αντάλλαγμα.

Περισσότερη Νατάσσα, εδώ.

Advertisements

33 thoughts on “Φιλία εξ-αποστάσεως

 1. Αχ βρε κορίτσια μου, σας απόλαυσα τόόόόόσο πολύ!
  Συμφωνώ σε αρκετά και σε άλλα διαφωνώ. Σωμφωνώ σε αυτό που λες Νικολέτα μου ότι «Αγαπώ την ειλικρίνεια, και θα την υποστηρίζω ακόμα και αν πολλές φορές έχει το πιο σκληρό πρόσωπο.» κι Εγώ μαζί σου. Είμαι απόλυτη σε αυτό κι ας το πληρώνω κάεθ φορά. Η συνείδησή μου είναι τόσο καθαρή σε αυτό τον τομέα της ειλικρίνειας.
  Τώρα όσον αφορά για σχέσεις που δεν πάνε καλά στο σεξουαλικό τομέα, θα συμφωνήσω με την Νατάσσα. Δεν υπάρχει ΕΡΩΤΙΚΗ (το τονίζω) σχέση χωρίς σεξουαλική ικανοποίηση. Καλύτερα να μείνεις καθαρά Φίλος/η! Το έχω βιώσει με Φίλους και Φίλες και μπορεί να λέγανε στην αρχή ότι δεν πειράζει, τα βρίσκουμε αλλού αλλά μετά από λίγο καιρό βγαίνουν στην επιφάνεια οι επιθυμίες, τα προβλήματα… Και όπςω να το κάνουμε, είσαι σε ερωτική σχέση με κάποιον, όχι σε φιλική.
  Τωρα τι άλλο να σχολιάσω…. τα είπατε πάρα πού ωραία. Και επειδή έχω Φιλίες εξ αποστάσεως και είναι γερές και αληθινές, έχω να πω πως είναι ευλογία. Και τώρα που μιλήσατε για «εξ αποστάσεως’ Νικολέτα πιάσε και τις σχέσεις εξ αποστάσεως…
  Σε φιλώ! Πάω να κάνω μια επίσκεψη και στο blog της Νατάσσας.
  Καλό βράδυ!

  Μου αρέσει!

  1. Μαράκι χαίρομαι που το απόλαυσες μαζί μας!!
   Επειδή φαντάζομαι και άλλοι θα το σκεφτούν κατά αυτόν τον τρόπο,εννοούσα ότι αν δεν υπάρχει πλήρης σεξουαλική ικανοποίηση πως κατά την γνώμη μου μπορεί να υπάρξει αλλά και να στεριώσει μια σχέση.Δεν είναι το ιδανικό,αλλά υπάρχει και το βλέπουμε τόσο σε ζευγάρια μεγαλύτερα,όσο και στις μέρες μας.Γιάυτό ανέφερα ότι τεράστιο ρόλο κατά τη γνώμη μου παίζει το τι ζητάει και τι εμπειρίες έχει το κάθε άτομο.Αν για παράδειγμα μια κοπέλα μικρή υπήρξε θύμα λεκτικής ή άλλου είδους βίας,κατά τη γνώμη μου το πρώτο που θα κοιτάξει και θα ζητήσει από μια σχέση θα είναι όχι να κάνει το καλύτερο κρεβάτι της ζωής της,αλλά η συντροφικότητα.
   Προσπάθησα να έχω μια μεγαλύτερη εικόνα,και όχι το ιδανικό όπως το έχουμε μάθει γιατί καλώς ή κακώς ούτε σπάνια ούτε μεμονωμένα είναι τέτοια παραδείγματα.
   Καλό βράδυ Μαράκι!

   Μου αρέσει!

 2. Ειστε υπέροχες και οι δύο!!!
  Νατάσσα μολις ανακάλυψα και το δικο σου blog! Σ’εβαλα ηδη στα follow 😉
  Nικολετακι σορρυ που εχω χαθει ετσι αλλα εχω διαφορα!!ξεχαστηκα τελειως! Θ ατα πουμε στο fb
  ΦΙλια και στις δυο σας και να αγαπατε η μια την αλλη ! ειναι ιερό πραγμα η φιλια 😉

  Μου αρέσει!

 3. Επιτέλους ακούγεται ο λόγος των γυναικών έτσι όπως πραγματικά είναι, απαλλαγμένος από τα στερεότυπα και τα κλισεδάκια της τηλεόρασης και των ξενέρωτων ταινιών! Πάντως, με αυτόν τον ρυθμό θα μπορούσατε να γράψετε και ενα ολόκληρο βιβλίο οι δυο σας και να είστε ένα από τα ελάχιστα συγγραφικά δίδυμα στην Ελλάδα, που ταιριάζουν τόσο πολύ! Σκεφτείτε το! 😉

  Μου αρέσει!

  1. Ευαγγελία χαίρομαι που το είδες έτσι..η αλήθεια είναι αισθάνομαι άνετα με την Νατάσσα και της μιλάω όπως θα μίλαγα σε κάποιον πολύ δικό μου χωρίς πρέπει.

   Βιβλίο ε?!Μωρέ λες???
   Αν συμβεί σε κάποιον πλανήτη φαντάζομαι να ήσουν από τους φανατικούς αναγνώστες!! 🙂

   Μου αρέσει!

 4. Μοναδικές! Φανταστική ιδέα η συνομιλία σας… μήπως πρέπει να τη κάνετε μόνιμη στήλη? Υπάρχουν ένα σωρό θέματα που θα μπορούσατε να συζητάτε οι δυο σας… και άλλα τόσα που θα θέλαμε να δούμε από ‘σας!
  p.s. Θα τα λέμε… φιλιά!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Η αδερφή σου έχει όμορφες ιδέες,έχω να το λέω!!
   Μπορεί να καθυστερήσαμε μα το απολαύσαμε και οι δυο…
   Εγώ της το είπα,εκείνη δεν ανταποκρίθηκε!
   Λες να με σνομπάρει?!χαχα

   Θα τα λέμε φυσικά!

   Μου αρέσει!

 5. Η φιλία για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντική
  Κρατιεται και απο μακρια και απο κοντα
  Θελει προσπαθεια
  Οπως ολα τα καλα αλλωστε σε αυτη τη ζωη

  Ευχομαι να ειστε παντα αγαπημενες

  Μου αρέσει!

 6. Αχ, και είχα καιρό να δω ανάρτηση-διάλογο ανάμεσα σε blogs! Μπράβο, βρε κορίτσια!
  Πολύ σας χάρηκα! Είναι σπουδαίο πράγμα το να βρίσκεις κάποιον «εδώ μέσα» και να αναπτύσσεις μια τόσο όμορφη σχέση!!!!
  ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
  (Ωστόσο… πόόόόσο υπέροχη η φωτογραφία της ανάρτησης!!! Τη χάζευα αρκετή ώρα!)

  Μου αρέσει!

 7. Σας απόλαυσα !
  Στο μεταξύ τη Νατάσσα τη γνώρισα (ξόφαλτσα πρόσφατα) αφού είναι αδερφή της Ζέτας (No exuse) που διαβάζω/παρακολουθώ 🙂 και νομίζω ότι μοιάζουν κι αρκετά ☺
  ωραία ήταν…σαν να ήμασταν σε μια γωνιά και παίρναμε μάτι μια πριβέ σας στιγμή !

  Φιλιά :)))

  Μου αρέσει!

 8. Θα ήθελα να γράψω πόσο όμορφη είναι η φιλία έστω κι εξ αποστάσεως.
  Το έχω βιώσει όμως….
  Και δεν τελείωσε καλά.
  Εκείνη εξαφανίστηκε ξαφνικά, μετά από μια…παρεξήγηση(;)
  Για πολύ καιρό προσπαθούσα να καταλάβω γιατί.
  Εκανα ότι μπορούσα να την πλησιάσω ξανά.
  Μέχρι που ψάχνοντας στις συζητήσεις μας θυμήθηκα να μου λέει πως είχε εξαφανιστεί ξαφνικά άλλες δυο φορές από φιλίες που είχε.
  Εχουν περάσει περισσότερο από δυο χρόνια και δεν με πληγώνει πια η ανάμνηση.
  Μόνο προσέχετε κορίτσια μου γλυκά.
  Σας εύχομαι από καρδιάς να μείνετε φίλες για πάντα!

  Φιλάκια πολλά και στις δυο:))

  Μου αρέσει!

  1. Serenata μου καταλαβαίνω απόλυτα τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου,όλοι δυστυχώς λίγο πολύ έχουμε πληγωθεί αλλά και πληγώσει.
   Πάντως εύχομαι ειλικρινά την επόμενη φορά να είσαι πιο τυχερή στο θέμα φιλία,το ίδιο εύχομαι βέβαια και για εμένα για άλλους λόγους…ποιος ξέρει?!

   Μου αρέσει!

 9. Τώρα πλέον είμαι έτοιμη να σχολιάσω και εγώ με τη σειρά μου. Έριξα το γέλιο της ζωής μου, όπως και σε κάθε μας κουβέντα. Πάντως χαίρομαι πολύ που σας άρεσε κορίτσια, καλό αυτό…. για εσάς γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα!! 🙂 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

 10. Που να φανταστώ Νικολέτα μου, πως η Νατάσα είναι η πολύ αγαπημένη αδελφή της Ζέτας με την οποία τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει κατά καιρούς πολύ όμορφους διαλόγους… 😉
  Εύχομαι να συναντηθείτε και από κοντά, γιατί έτσι η φιλία θα περάσει σε άλλο επίπεδο, αυτό τουλάχιστο έχω διαπιστώσει και η ίδια όταν συναντιέμαι με τους μπλογκόφιλους! 😛
  Πάντα τέτοια όμορφα θέλω να διαβάζω!

  ΑΦιλάκια με πολλά πολλά χαμόγελα! 🙂 🙂 🙂

  Μου αρέσει!

 11. Αυτή είναι η ομορφιά των blogs, σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους που μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακριά και όμως να μπουν στην καρδιά σου. Να είστε πάντα αγαπημένες και πάντα να κάνετε ποιοτικές συζητήσεις (εν τω μεταξύ πως γίνεται με τους φίλους του ο καθένας ακόμα και τις πιο συνηθισμένες συζητήσεις να τις κάνει ποιοτικές ή χαρακτηριστικές δεν θα το καταλάβω ποτέ, αλλά πάντα θα το λατρεύω).
  Καλό μήνα και στα δυο τα κορίτσια, να ομορφοπερνάτε 🙂

  Μου αρέσει!

 12. Α!! Κορίτσια σας καταχάρηκα!! Είχα πολύ καιρό να διαβάσω συνομιλία, ντουετάκι μπλογκόφιλων!! Να σας ευχηθώ να διατηρήσετε αυτήν την όμορφη φιλία σας και να δέσετε κι ακόμα πιο πολύ!! Η φιλία, για μένα τουλάχιστον είναι ιερή λέξη!! Τα αδέρφια που επιλέξαμε, που λεει κάποιος!! 🙂
  Ολες οι σχέσεις, πέρα από στερεότυπα και ταμπέλες, θέλουν δουλειά και φροντίδα!! Οι ερωτικές, οι φιλικές, οι επαγγελματικές.. Κι αυτή με τον εαυτό μας.. Αυτή η αυτοκριτική, η αυτογνωσία που είναι απαραίτητη για να χτίσουμε θεμέλια με τους άλλους!!
  Να στε καλά κορίτσια!! Φιλιά!!

  Μου αρέσει!

 13. Καλώς σε βρήκα και εγώ με τη σειρά μου. Πραγματικά απόλαυσα το διαλογό σας και δεν σου κρύβω ότι μέ έβαλές σε σκέψεις. Έχω πολύ καιρό να συζητήσω έτσι όμορφα από καρδιάς με μία φίλη και μου λείπει απίστευτα. Όλη η καθημερινότητα πλέον περιστρέφεται γύρω από το παιδί και ούτε και εγώ θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκα για καφε με μία φίλη μου. Είστε πολύ τυχερές που βρήκατε η μία την άλλη. Και ανυπομονώ να διαβάσω και άλλες συζητήσεις σας!

  Μου αρέσει!

  1. Καλώς την!Μη νομίζεις δεν σε καταλαβαίνω,μανούλα δεν είμαι ακόμα,
   αλλά υπάρχει έλλειψη φιλενάδας για να το υλοποιήσω!
   Θα τον βρεις τον χρόνο σου,ένα βήμα τη φορά,είμαι σίγουρη!
   Μακάρι να υπάρξουν,χαίρομαι που σου άρεσε ειλικρινά!

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s