Μέλι moon

Μέλι moon
Χαζεύοντας φωτογραφίες από τα μέρη που έχουμε επισκεφτεί, θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια από τις βόλτες μας. Η βόλτα αυτή βέβαια για εμάς έχει ξεχωριστό χαρακτήρα αφού αποτέλεσε και το ταξίδι του μέλιτος. Όπως θα καταλάβατε και από την φωτογραφία προορισμός μας είναι το ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης. Το ταξίδι ξεκίνησε στις 23 Απριλίου, μια ημέρα ακριβώς μετά την έναρξη του ταξιδιού της ζωής μας και ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα μετά.

Αμέσως μετά την απόβαση μας στο νησί, η κύρια αποστολή μας ήταν να βρούμε το μπουγατσάδικο του Ιορδάνη όπου και τσακίσαμε τα εδέσματα του. Έπειτα από αυτό, μιας και η αποστολή εξετελέσθη αρκετά νωρίς, αποφασίσαμε να περιηγηθούμε στα στενά σοκάκια και να να οδηγηθούμε για μια φραπεδάρα στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

παλιό λιμάνι Χανίων

Η βόλτα στη παλιά πόλη μας οδήγησε σε ένα από τα σπίτια που ζούσε η Κυρία Tomary κατά τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια (που όπως αποδεικνύει η ιστορία δεν ήταν και τα τελευταία της). Στη συνέχεια αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τα πέριξ των Χανίων και οδηγηθήκαμε στα Φαλάσαρνα όπου και χαζέψαμε τη θέα και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες που μπορεί να οδηγηθεί κανείς, την Ελαφόνησο. Το τοπίο μαγευτικό μιας και δύσκολα ξεχωρίζει κανείς τη θάλασσα από τον ουρανό.

Ελαφόνησος

Γυρνώντας στα Χανιά μας περίμενε η Μαρία, φίλη της κυρίας από τα φοιτητικά χρόνια που λέγαμε. Περάσαμε το Σου – Κου παρέα και μας περιποιήθηκε τόσο στο φαΐ όσο και στο πιοτό, τουλάχιστον την φίλη της αφού ο Κύριος οδηγούσε. Πριν φύγουμε ένα καφές στο Μαράθι και μια τελευταία επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων οι οποίοι ακόμα και στον θάνατο ήθελαν θέα πράγμα για το οποίο εμείς πολύ τους ζηλέψαμε.

τάφοι Βενιζέλων

Στη συνέχεια και με κατεύθυνση στον Πλακιά μέσω Ρεθύμνου κάναμε στάση στην Γεωργιούπολη και συγκεκριμένα στην λίμνη Κουρνά όπου με ένα θαλάσσιο ποδήλατο (σκαραβαίο παρακαλώ) και ένα αυτοσχέδιο τασάκι θαυμάσαμε τις ομορφιές της αλλά και της πάπιες μπαλαρίνες.

λίμνη Κουρνά
παρατηρείστε συγχρονισμό

Το μεσημέρι μας βρήκε κάπου στα βουνά και πιο συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη για να φάμε κάποια από τα ξακουστά κρεατοεδέσματα του τόπου τα οποία λόγο του πόσο ξακουστά είναι, τα περιμέναμε καλύτερα. Τουλάχιστον η στάκα τους μας άρεσε τόσο πολύ που συνεχίσαμε να την παραγγέλνουμε και τις επόμενες μέρες πιστεύοντας ότι θα γευτούμε κάτι εξίσου όμορφο. Όμως τα πράγματα κύλισαν κάπως διαφορετικά.
Επόμενη στάση το Ρέθυμνο όπου σε αντίθεση με τα Χανιά μας εντυπωσίασε το πόσο όμορφα στριμωγμένα μαγαζάκια είναι γεμάτα τα σοκάκια του.

Ρέθυμνο

Το βράδυ μας βρήκε στον Πλακιά, που παρόλο του ότι δεν στερούνταν ομορφιά αν υπήρχε όπλο στο σπίτι δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί μιας και ακόμα και για να πάρεις τσιγάρα έπρεπε να τους πάρεις τηλέφωνο μισή ώρα πριν να ανοίξουν το περίπτερο. Και αυτό στις 6.30 το απόγευμα. Ναι η κατάθλιψη ήταν κοντά και σε αυτό συνέβαλε και η απόφαση μας να πάμε για ποτό εκείνο το βράδυ.

Η περιπέτεια της επόμενης ημέρας ξεκίνησε από ένα πέρασμα από το φαράγγι στο Μύρθιο.  Προορισμός μας το Πρέβελι. Όπου δυστυχώς ή ευτυχώς φτάσαμε. Τη διαδρομή βλέπαμε να την ακολουθούν κάτι ανάμεσα σε τουρίστες και αγριοκάτσικα. Ανάμεσα τους και εμείς, όχι όμως για πολύ αφού ευτυχώς η επιστροφή δεν άργησε να έρθει. Στον γυρισμό και στη διάρκεια μιας στάσης για καφέ κάτω από ένα μεσαιωνικό γεφύρι πιάνοντας συζήτηση με το μαγαζάτορα για την άθλια πρόσβαση σε τούτη τη μαγευτική παραλία μάθαμε ότι υπάρχει ακόμα μια διαδρομή που αν και χωματόδρομος μας διαβεβαίωσε ότι είναι βατός και περνάει εύκολα αυτοκίνητο. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη, ήταν όμως λάθος. Αφού κατεβήκαμε και διασχίσαμε τη διαδρομή, η επιστροφή από τον «εύκολο» δρόμο βρήκε την Κυρία tomary με δυο επιπλέον πόδια από το πρήξιμο και το γαμηστερό ibizaki μας από τον «βατό» χωματόδρομο να χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για λάστιχα, αναρτήσεις, εξάτμιση και ολίγον από κινητήρα.

Πρέβελι

Οι εντυπώσεις ήταν σαφώς καλύτερες από ψηλά, αφού η όαση που προσδοκούσαμε έμεινε στην έρημο. Τουλάχιστον καταφέραμε να επιστρέψουμε.

Πρέβελι

Μετά αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στα φημισμένα Σφακιά για να γνωρίσουμε τους παραδοσιακούς κρητίκαρους. Δεν αργήσαμε να πειστούμε πως όλα όσα λένε είναι μάλλον αλήθεια καθώς οι ταμπέλες τους ήταν βγαλμένες από κόμικ του λούκι λουκ, γεμάτες τρύπες από σκάγια και τα κοράκια να περιμένουν τη λεία τους. Επίσης πολύ παρεξηγησιάρηδες άνθρωποι καθώς τους ρωτήσαμε για ένα χωριό που το 90% των κατοίκων έχουν το επίθετο της Κυρίας tomary. Ο ταβερνιάρης στράβωσε επειδή δεν ξέραμε με ποιόν μπορεί να έχει συγγένεια ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουμε ξανακούσει γι’ αυτούς. Το λήξαμε ήρεμα και φύγαμε τρέχοντας.
Στο γυρισμό πριν το τελευταίο βράδυ στον Πλακιά θυμηθήκαμε ένα παλιό σήριαλ του κοντοχωριανού από τον πάνω μαχαλά Φιλιπίδη και κάναμε μια στάση στο Φραγκοκάστελο.

Φραγκοκάστελο

Μετά από την ταλαιπωρία και την κούραση της ημέρας, και αφού ήπιαμε ένα ποτάκι στο μοναδικό σωστό μαγαζί το οποίο μετά κόπων ανακαλύψαμε το μόνο που μας είχε μείνει ήταν ανάπαυση στην έπαυλη που μας φιλοξενούσε.

Πιτίτα

Η επόμενη μέρα μας βρήκε ενθουσιασμένους καθώς θα ακολουθούσαμε τα Μινωικά μονοπάτια αφού θα επισκεπτόμασταν τη Κνωσσό. Μας εξέπληξε το γεγονός ότι η είσοδος για φοιτητές ήταν 0 ευρώ αλλά και το πόσο καθαρός και περιποιημένος ήταν ο χώρος. Κνωσσός

Μπαίνοντας στην Κνωσσό διακρίνεις τρεις μεγάλες τρύπες (όπως φαίνεται και στην τελευταία εικόνα). Οι επιστήμονες τις χαρακτηρίζουν ως χώρο για απορρίμματα, εμείς είμαστε σίγουροι πως εκεί στοίβαζαν τα πτώματα.
Μόλις μπήκαμε στον κύριο χώρο μας φάνηκε υπερβολικά μικρός, αλλά τελικά μας πήρε μόνο τρεις ώρες για να τον γυρίσουμε.

Κνωσσός

Στη διάρκεια της διαδρομής και αφού τα 4 πόδια της κυρίας tomary αρνούνταν πεισματικά να ακολουθήσουν το πνεύμα αποφασίσαμε πως ένα τσιγάρο θα μας έκανε καλό. Όμως οι φύλακες του χώρου δεν είχαν την ίδια γνώμη και μας κατσάδιασαν. Συνεχίζοντας λοιπόν, δεν μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε ότι είχαν εξαιρετικά επεξηγηματικές πινακίδες και η συνοδεία ξεναγού ήταν πραγματικά ανώφελη.

Κνωσσός

Όπως όλοι παρατηρείται στην μεσαία φωτογραφία το πιο μεγαλοπρεπές παλάτι της αρχαιότητας έχει τον χειρότερο θρόνο όλων των εποχών.
Κατά την έξοδο μας από το παλάτι μας περίμεναν χρωματιστά και περήφανα αξιοθέατα, τα οποία όμως δεν ήταν και τόσο αρχαία.

παγώνι

Μετά προορισμός μας ήταν το ενυδρείο που όμως δυσκολευτήταμε να καταλάβουμε ότι ήταν αυτό καθώς το γλυπτό που κοσμούσε την είσοδο μας έκανε να πιστέψουμε ότι είναι μουσείο διαστημικής τεχνολογίας.

PicMonkey Collage14

Αν και εξωτερικά ο χώρος βρώμαγε εγκατάλειψη εσωτερικά το θέαμα σε αντάμειβε για την παράκαμψη σου. Είδη ψαριών γνωστά αλλά και άγνωστα, όμορφα αλλά και άσχημα κοσμούσαν το χώρο. Σε κάθε δεξαμενή βέβαια δεν έλειπαν οι ροφοί, που στην αρχή πιστέψαμε ότι ήταν απλά για διακόσμηση και πως αυτό το πλάσμα αποκλείεται να είχε ζωή μέσα του.

ενυδρείο

Αφού γλιτώσαμε από τα σκυλόψαρα τα οποία ομολογουμένως δεν ήταν και τόσα πολλά, φτάσαμε στον Άγιο Νικόλαο όπου και διαλέξαμε το νέο παλατάκι που θα είχε την τιμή να μας φιλοξενήσει τα επόμενα βράδια.

Άγιος Νικόλαος

Το βράδυ μετά την εξαντλητική περιήγηση στον χρόνο και στον βυθό και τις συμβουλές του εξυπηρετικότατου ξενοδόχου επισκεφτήκαμε γκουρμέ σουβλατζίδικο (ναι υπάρχουν και τέτοια) και δοκιμάσαμε το και καλά υπέροχο έδεσμα, στάκα με τ’ αβγά.
Η επόμενη μέρα ξημέρωσε και εμείς βρεθήκαμε στην Ελούντα με προορισμό την Σπιναλόγκα. Μέχρι να ξεκινήσει το καραβάκι ήπιαμε τις μπύρες μας και κατά τη διάρκεια καταλάβαμε πόσο βαθιά είναι η κρίση καθώς μας τις σέρβιρε ο Gerard Derardieu αυτοπροσώπως.
Σπιναλόγκα
Αν και η ώρα που είχαμε στη διάθεση μας ήταν λίγη, ήταν σίγουρα αρκετή για να περιπλανηθείς στις ιστορίες που κρύβονταν πίσω από τις πόρτες των καταστημάτων και των σπιτιών. Ένας τόπος που μόλις καταλάβεις τις ιστορίες που κρύβονταν πίσω από τα μαγευτικά του τοπία, σου κόβει την ανάσα.

Σπιναλόγκα

Ξεχωριστή θέση στους δρόμους του νησιού έχει το λεπροκομείο, το οποίο μαρτυρά τον πόνο και τη δυστυχία που υπήρξε στους χώρους αυτούς. Ας μην ξεχνάμε πως πέρα από τα όμορφα και μεγαλοπρεπή τοπία που αντικρίζουμε σήμερα, το μέρος αυτό υπήρξε τόπος μαρτυρίου. Βέβαια οι άνθρωποι εκεί πέρα μάθαιναν και συνεργαζόντουσαν και στηριζόντουσαν τόσο πολύ στην αλληλεγγύη που όταν τους ζητούσες ένα χεράκι στο έδιναν κυριολεκτικά(οι μη χιουμορίστες κάντε τα στραβά μάτια).

Σπιναλόγκα

Φυσικά όπως και σε κάθε τουριστικό προορισμό, έτσι κι εδώ δε θα μπορούσε να λείπει και το καφέ-αναψυκτήριο του οποίου το όνομα το άφηναν στη φαντασία μας. Η δική μας πρόταση είναι να το ονομάσουν «καφενείο ο λεπρός» αφού ήταν και το μέρος που μετά τη στάκα με τα αβγά γευτήκαμε και τη στάκα με τα αυτιά. Μακράν καλύτερη. Δυστυχώς φωτογραφία του καφενέ σας έχουμε μόνο από ψηλά, ο πόνος και η δυστυχία είναι έκδηλη κι εκεί αφού το κτήριο τελεί υπό κατάρρευση.

Σπιναλόγκα

Κάτω από τη ψάθα είναι ο καφενές που λέγαμε. Και κάπου εδώ ανοίγουμε μια παρένθεση και απευθυνόμαστε σε εσένα τον κακεντρεχή και πικρόχολο, χωρίς ίχνος χιούμορ, έστω και μπλακ που είσαι έτοιμος να μας κατηγορήσεις ότι διασκεδάζουμε με τον πόνο που υπήρξε στο μέρος αυτό. Προφανώς δεν πήγαμε μέχρι εκεί για πλάκα και ενδιαφερόμασταν να μάθουμε και να δούμε την ιστορία του τόπου. Από εκεί και πέρα και ελπίζοντας να γνωρίζεις ότι είναι μια ιάσιμη και σχεδόν εξαφανισμένη ασθένεια πλέον, κατά τη γνώμη μας υπάρχει το περιθώριο για χιούμορ. Βέβαια αν θέλεις να μας κατακρίνεις, δεν θα μας πέσουν και τα μούτρα. (Μπουαχαχα). Κλείσιμο παρένθεσης.

Μένοντας στο νομό του Λασιθίου, επισκεφτήκαμε το Βάι και περπατήσαμε στο φοινικόδασος δίπλα στη θάλασσα όπου και οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον από εδώ προμηθεύονται και όλοι οι Κρητικοί τα φυτά για τις αυλές τους.

ΒάιΣτο γυρισμό κάναμε στάση στη Σητεία όπου εκεί επιτέλους φάγαμε φαγητό που άξιζε όσα είχαμε ακούσει γι’αυτό. Το βράδυ μας βρήκε πίσω στον Άγιο Νικόλαο για να απολαύσουμε την τελευταία μας νύχτα στο νησί.

Άγιος ΝικόλαοςΗ επιστροφή ξεκίνησε με τελικό προορισμό το λιμάνι της Σούδας. Πριν γίνει αυτό δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια τελευταία στάση στα Χανιά ώστε να απολαύσουμε τη θέα παρέα με τον τελευταίο καφέ πριν τον γυρισμό.

Χανιά
Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι στα 1100 οδικά χιλιόμετρα που κάναμε στην Κρήτη παίζαμε καθημερινά τη ζωή μας κορώνα γράμματα με τους απαράδεκτους οδηγούς της.

1800km

Ελπίζουμε αυτή ανάρτηση να σας φανεί τόσο απολαυστική, όσο και σε εμάς το ταξίδι μας.

mr. & mrs. tomary

 

82 σκέψεις σχετικά με το “Μέλι moon

  1. Άντε καλέ… απαράδεχτοι οι οδηγοί της Κρήτης;;; Αποκλείεται!! Υπερβάλλετε 😛 Γενικά πιστεύω πως όλη η επαρχεία έχει τις δικές της ιδιαίτερες οδικές συνήθειες, οπότε και οι Κρητικοί ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.
    Τέλειο το κολάζ με τις φωτογραφίες κι όσο για το ενυδρείο απλά ζήλεψα, ζήλεψα, ζήλεψα 😦

    Μου αρέσει!

      1. Κρήτη έχω πάει αρκετές φορές (είναι η καταγωγή της μητέρας μου από εκεί) και ναι τους οδηγούς τους έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι. (Μάλιστα μας έχουν γράψει κιόλας επειδή απλά το αυτοκίνητο είχε αθηναικές πινακίδες 😛 )

        Στο ενυδρείο μόνο δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω κι ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνω.

        Μου αρέσει!

  2. Απόλαυσα τις περιγραφές σας, φοβέρές. Θα ρθω να συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα φαγητό, όχι για την Κρήτη συγκεκριμένα. Αλλά αυτό για το φαγητό, που σε κάθε περιόχή είναι το καλύτερο και δεν έχεις ξαναφάει κάτι ανάλογο… Πλέον δεν το πιστεύω, πραγματικά πολλές φόρες είναι και πολύ χειρότερο. Παρόλα αυτά από ότι κατάλαβα περάσατε όμορφα και εύχομαι να πάτε και άλλα μέλι Moon!

    Μου αρέσει!

    1. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο που έχεις φάει αλλά όταν πας να φας κάτι παραδοσιακό που υπάρχει εκεί, περιμένεις να γευτείς κάτι ιδιαίτερο όχι απλό ψητό κρέας!

      Μου αρέσει!

  3. Δεν έχω πάει Κρήτη καρντιές μου -θα’θελα. Για την Κνωσό, τη Σπιναλόγκα, τις ομορφιές της.
    Το φαγητό με αφήνει παντελώς αδιάφορη ( θα είχα μαζί μου βρώμη και θα έτρωγα!)
    Αυτά και να κάνετε όσα περισσότερα μέλια μουνς μπορείτε στη ζωή σας!

    Μου αρέσει!

  4. Δε λέω, όμορφη η ανάρτησή σας, αλλά ομολογώ πως οι φωτογραφίες, αποσπούσαν διαρκώς την προσοχή μου! Δυστυχώς, δεν έχω πάει Κρήτη… (Αν πάω, να φροντίσω να μην είναι και η Αριστέα! Σιγά να μην την έχω μαζί μου να τρέχει να με ταΐσει βρώμη!)
    😉
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γεμάτα μέλι, παιδάκια μου!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Γιατί γιαβρί μου ; Τι έχει η βρώμη; Το ξέρεις ότι όταν έκαμα δίαιτα μου έλειψε;
      Και το πρώτο φαγώσιμο που έφαγα από αυτά που δεν επιτρέπονταν στον μήνα της δίαιτας ήταν βρώμη με μέλι και αμύγδαλα;
      Πάω να ετοιμάσω σχετική ανάρτηση για να μάθεις!

      Σόρρυ γκάις για την κατάχρηση ☺

      Μου αρέσει!

    2. Είναι που είμαστε καλοί φωτογράφοι,πως να το κάνεις!τύφλα να χουν εκείνοι που γυρνάνε συνεχώς με τις μηχανές,ερασιτέχνες!χαχαχα
      Γιάννα ούτε εγώ θα πήγαινα με την Αριστέα ίδια περίοδο,μα βρώμη????
      φιλιά και σε εσένα!

      Μου αρέσει!

  5. Κάποια στιγμή πριν από πολλά πολλά χρόνια, στεκόμουν με φίλη στην πλατεία τη μεγάλη στο Ηράκλειο, επάνω στο πεζοδρόμιο, αμέριμνη και χάζευα ή κουτσομπολεύαμε, ή κάτι ανέμελο και χαρούμενο τέλος πάντων, όταν ξαφνικά ακούμε έναν σαματά, κάτι φρεναρίσματα, κάτι τριξίματα από λάστιχα και από το πουθενά έρχεται και σταματάει περίπου 10 εκατοστά από τα πόδια μας ένα αυτοκίνητο.
    Επάνω στο πεζοδρόμιο.
    Στη μεγάλη πλατεία του Ηρακλείου.

    Άντε καλέ που οδηγάμε άσχημα 😀

    Εν πάση περιπτώσει, δεν γνωρίζω αν σας ευχήθηκαν όλοι ή αν δέχεστε ακόμη ευχές, αλλά σαν το μέλι γλυκιά να είναι η ζωή σας! 🙂

    Μου αρέσει!

  6. Γύρισα όλη την Κρήτη με την ανάρτησή σας! Νομίζω ότι το ταξίδι σας είχε λίγο απ’ όλα! Αν εξαιρέσεις, ένα διήμερο που δεν πρόλαβα να δω και τίποτα, δεν έχω πάει Κρήτη. Είναι από τα ταξίδια που θα’ θελα πολύ να κάνω!
    Καλά να είστε να γυρίσετε κι άλλα τόσα μέρη 🙂

    Μου αρέσει!

    1. Πέρα από το νομό Λασιθίου και περισσότερο τον Άγιο Νικόλαο εγώ να σου πω δεν έχω ξετρελαθεί με το μέρος,αλλά έχει όντως όμορφα σημεία και σίγουρα αξίζει η Κνωσσός και η Σπιναλόγκα ιδιαίτερα!
      κι εσύ να γυρίσεις όπου αγαπάει η καρδιά σου!

      Μου αρέσει!

  7. Τι καλά και κάνατε και μοιραστήκατε μαζί μας, αυτό τ’ όλο μέλι ταξίδι!!! 😉
    Κατ΄ αρχάς οι φωτογραφίες πανέμορφες και «αποπνέουν» απίστευτη γαλήνη!
    Την έχω γυρίσει την Κρήτη μια και η κόρη του συζύγου, ζει στα Χανιά… αλλά η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Αγ. Νικόλας όπου έχω τις ωραιότερες νεανικές και «ελεύθερες» αναμνήσεις! 😛
    Θα δείτε με τα χρόνια πώς αυτό το ταξίδι θα μείνει στις καρδιές σας και θα είναι κάτι παραπάνω από μια όμορφη ανάμνηση! 😀

    ΑΦιλάκια στ’ αγαπημένα τομαράκια! ❤ ❤

    Μου αρέσει!

  8. Καλά είναι τρισάθλιοι οι Κρητικοί οδηγοί!!! Δεν το συζητώ, πρέπει να ναι οι χειρότεροι!!! Τέλεια τα περάσατε στην πατρίδα, δεν το συζητώ!! Εχω κάνει 4 χρόνια, ρέθυμ,νο, σχεδόν 2 Χανιά σούπερ!! Πήγατε στα Κουνουπιδιανά, στην κουκουβάγια για καφέ και γλυκό;; Εκεί κι αν είχε θέα!!!
    Κι ανήκουμε στο Ελλαδιστάν παρακαλώ!!! Οι ανεξαρτησίες μας μάραναν!!! 🙂 🙂
    Αυτό το τέλειο σκιτσάκι εσείς το φτιάξατε με τα ερωτευμενάκια πάνω πάνω;;
    Τομαρούς για κανόνισε κανά ταξιδάκι ακόμα με το κορίτσι!! Μην επαναπαύεσαι!!! Νικολέτα πάτα πόδι!!! Αχαχαχα!! Σας φιλώ!!

    Μου αρέσει!

    1. Κι εγώ 2 χρόνια ήμουν Χανιά Μαριλένα μου!
      Κουνουπιδιανά μέναμε,φυσικά πήγαμε στην Κουκουβάγια,από πριν του το λεγα ότι θα πάμε,η τελευταία φωτογραφία είναι απο εκεί.Γλυκό φάγαμε όμως στις Νυμφες,από κάτω,ένα προφιτερολ κόλαση,καλύτερο δεν έχω φάει!
      Το σκιτσάκι όχι,δεν το φτιάξαμε εμείς,αλλά προσπάθησα να το κάνω κι εγώ,θα το δεις το βράδυ!Ελπίζω να φέρνει χαχα
      σε φιλώ!

      Μου αρέσει!

  9. Απολαυστική η ανάρτησή σας! Σε μια βδομάδα είδατε τόσα μέρη; Και πότε ξεκουραστήκατε, βρε παιδιά;!
    Δυστυχώς, δεν έχει τύχει να πάω Κρήτη, και πολύ θα το ήθελα. Δυο-τρεις φορές βρέθηκα στο τσακ να το αποφασίσω, και πάντα κάτι συνέβαινε…
    Να είστε καλά και πάντα να περνάτε έτσι όμορφα!

    Μου αρέσει!

    1. Δεν ξεκουραστήκαμε!αυτό είναι το πρόβλημα Έλλη μου!χαχαχα
      Εμείς γενικά δεν είμαστε για διακοπές,πρέπει πάντα να γυρνάμε..φαντάσου στα Χανιά που κάτσαμε δυο μέρες και δεν πολυκάναμε κάτι,αν δεν έφευγα την τρίτη θα τρελαινόμουν!
      Είναι όμορφο μέρος,αν τύχει να πας φρόντισε να είναι κάπου στο νομό Λασιθίου,μακράν καλύτερα!
      σε ευχαριστούμε,κι εσύ το ίδιο!

      Μου αρέσει!

  10. Λεβεντογένα Κρήτη!
    Την έχω γυρίσει κ εγώ πολλές φορές, όχι όμως σαν μέλι moon.
    Δεν αναφερθήκατε καθόλου στους κοχλιούς…
    Προσωπικά τους λατρεύω!
    Για ποτά διάβασα, ρακές καλέ ήπιατε;
    Και για όποιον πάει να σχολιάσει το σχόλιο μου 😛
    Δεν κατάγομαι από την Κρήτη.
    Καταγόταν ένας πρώην και πήγαμε πολλές φορές.
    Μπορώ να πω πως λάτρεψα το νησί γιατί βρίσκεις τα πάντα.
    Βουνό θάλασσα…και τι θάλασσες…

    Πολύ γλυκό που μοιραστήκατε το honey moon μαζί μας.
    Φιλάκια:)

    Μου αρέσει!

    1. Να κάνεις πάρεα με τον tomary γιατί εγώ τα μισώ τα σαλιγκάρια!απαπα
      Ρακές μας έφερναν παντού και πάντα,ξεχάσαμε να το αναφέρουμε.Ο tomarys τις σιχαίνεται,εγώ πάλι ειδικά αν έχω παρέα δεν λέω όχι!
      Φιλάκια serenata μου!

      Μου αρέσει!

  11. Όσο διάβαζα για τις βόλτες σας, τις περιπέτειες σας και τα φαγητά είχα αγωνία μήπως έχετε και φωτογραφίες με τα φαγητά που αναφέρετε. Ευτυχώς όχι, διότι είναι και δύσκολες ώρες για λιγούρες! χαχαχα…
    Πολύ ωραίες φωτογραφίες και πραγματικά ζήλεψα γιατί δεν έχω πάει ΑΚΟΜΑ Κρήτη, ελπίζω να πάω και θα σε συμβουλευτώ και τότε 😉

    Μου αρέσει!

    1. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είχαμε!χαχαχα
      Αλλά πάντα φροντίζαμε να παραγγέλνουμε από όλα!
      Αν πας προς Άγιο Νικόλαο μεριά χωρίς συζήτηση!υπέροχο μέρος,εκεί σίγουρα θέλω να ξαναπάω!

      Μου αρέσει!

    2. Το σκεφτήκαμε καθυστερημένα για τις φώτο με τα φαγητά! Δεν πειράζει όμως δεν χάσατε και τίποτα. Εμείς τα έχουμε χαραγμένα στην καρδιά μας!

      Μου αρέσει!

  12. Εξαιρετικές οι φωτογραφίες και η περιγραφή απλά απολαυστική, γέλασα πολύ! Έχω πάει Κρήτη στη Χερσόνησο και ήταν πολύ ωραία, σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να επισκεφθώ κι άλλα μέρη της (είναι και τεράστια)! Φιλιά 🙂

    Μου αρέσει!

  13. Καλά απόλαυσα την ανάρτηση σας, όσο δε φαντάεστε! Οι περιγραφές σας, με έκαναν πολλές φορές να γελάσω (και είμαι έξω και σας διαβάζω από το lapτακι μου) αλλά ομολογώ πως κι εμένα οι φωτογραφίες μου αποσπούσαν πολύ την προσοχή (όπως ακρριβώς είπε η Γιάννα μας πιο πάνω). Δεν έχω πάει Κρήτη αλλλά με την ανάρτηση σας ένιωσα σαν να βρίσκομαι ήδη εκεί!
    Τέτοια όμμορφα ταξίδια που να στάζουν μέλι να έχετε και στο μέλλον και αφήστε τον κάθε κακό οδηγό να τρώει την σκόνη σας! χαχαχα! Σας φιλώ παιδιά! Την αγάπη μου και την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου! ❤

    Μου αρέσει!

  14. Απολαυστική η ανάρτησή σου και οι φωτογραφίες σου, μου έφεραν λίγο από αρώματα κρητικά και γεύσεις στον άψυχο υπολογιστή μου!
    Σας εύχομαι κι άλλα πολλά ταξίδια, μελένια και γλυκά, κι ας μην είναι πλέον ο μήνας του μέλιτος!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    Μου αρέσει!

  15. Μεγάλο απωθημένο μου ένα ταξίδι στην Κρήτη. Η αλήθεια είναι πως δεν με χάλασε καθόλου και αυτή η χιουμοριστική πλευρά του νησιού και την απόλαυσα πολύ. Να στε πάντα καλά, μέσα στα μέλια και σε όμορφα ταξίδια! Τα φιλιά μου!

    Μου αρέσει!

  16. Να μαι κ γω! 😉 Πολυ γλυκο που μοιραστήκαμε το ταξιδι του μέλιτος μαζι μας, κ πραγματικα πολυ ομορφες φωτο! Με ψήσατε για τον Άγιο Νικόλα, Νικολετακι!!!
    Ο κύριος Τομάρυ το κλαίει το Ιμπιζακι, ή συνήλθε το τουτού;
    Φιλακια πολλα!

    Μου αρέσει!

  17. Με άντρα Σητειακό (και όλο το συμπεθεριό, κουμπάροι, φίλοι απο Κρήτη)θα συμφωνήσω πως αγαπάμε και εμείς ιδαίτερα το Νομό Λασιθίου!! Ομως αν ξέρεις που να πας έχει πολύ ωραία μέρη και στους άλλους νομούς ιδαίτερα Ρεθύμνου και Χανίων!! Έχω φάει στις Μαργαρίτες (Ρεθυμνο) και το ένα πιάτο ήταν πιο ωραίο από το άλλο αλλά ήταν ο κουμπάρος μας απο εκείνα τα μέρη και ήξερε. Η διαφορά της Σητείας με τους υπόλοιπους νομούς είναι πως δεν έχουν τόσο κρεατικό στην διατροφή τους και ακόμα λόγω της απόστασης δεν είναι και τόσο αναπτυγμένη αφου δύσκολα μπορεί να φτάσει ο επισκέπτης. Πάντως είναι περιέργο, κόσμος που λατρεύει το νομο Λασιθίου δεν συμπαθεί τους υπόλοιπους και το ανάποδο! Το είδα να συμβαίνει και σε δικούς μου ανθρώπους.
    Το θέμα οδήγησης είναι όντως πρόβλημα αλλά θα σας πω κάτι παράξενο, το ποσό της ασφάλειας του αυτοκινήτου είναι πιο χαμηλό στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία γιατί ειναι λιγότερο το ποσοστό ατυχημάτων! Στην Αθήνα έχουν τα αυτοκίνητα οι φίλοι και στη Κρήτη ασφαλίζονται! 😉
    Σορρυ για το μεγάλο κειμένο, αν αποφασίσετε να ξανα επισκεφθείτε τα μέρη μας ριχτε σήμα να σας πω μερικά ωραία μέρη, διπλα στο Βαί έχει την καλύτερη παραλία ever!

    Μου αρέσει!

    1. Καλησπέρα!!
      Η αλήθεια είναι πως δεν αντιπαθώ προσωπικά τους υπόλοιπους νομούς αλλά νομίζω η ατμόσφαιρα που αισθάνεσαι στον Άγιο Νικόλαο συγκεκριμένα που μου άρεσε απίστευτα,δεν την έχει άλλο μέρος στην Κρήτη.Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά και όρκο δεν παίρνω!χαχα
      Όταν θα κατηφορίσουμε θα το ανακοινώσουμε να μας πείτε όλοι τις καβάτζες σας,γιατί όταν ξέρεις και που να πας τότε τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα!
      σε φιλώ!

      Μου αρέσει!

    2. Ε όχι και δεν συμπαθούμε τους άλλους νομούς, όλοι είχαν τα καλά τους. Απλά στον Αγ. Νικόλαο κατά ενθουσιαστήκαμε.
      Εννοείτε ότι θα ρίξουμε σήμα, σίγουρα δεν πήγαμε παντού και πρέπει να δούμε κι άλλα. Επίσης πρέπει να ακούσουμε καμιά σοβαρή πρόταση για φαγητό!

      Μου αρέσει!

  18. Ευχές για μία υπέροχη κοινή ζωή γεμάτη τέλεια ταξίδια όπως αυτό του «μέλι moon» σας!!!
    Ξαφνικά η γνωστή βαρετή Κρήτη μου φαίνεται τόσο όμορφη μέσα από τις φωτογραφίες σας και ας έχω επισκεφθεί ξανά και ξανά αυτά τα μέρη….
    Όσο για την οδήγηση εδώ…σαν Κρητική οδηγός αλλά και σαν οδηγός στην Κρήτη, τι να πω?
    Όλα τα δίκια δικά σας….χαχαχαχαχα
    Φιλιά πολλά πολλά!!

    Μου αρέσει!

    1. Αααα από εκεί είσαι κυρία μου?!Δεν θυμάμαι να το έχει πάρει το μάτι μου!!
      Κι εγώ πάντως νομίζω οι φωτογραφίες είναι καλύτερες από την πραγματικότητα,κάτι που φαντάζομαι συμβαίνει παντού!!
      Τι να πεις?? Αστικό από εδώ και πέρα όλοι σας!!χαχα
      φιλιά και σε εσένα!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε