Η ψυχή μου τραγούδι

dfb663d762f8900ac9d21b9b0a5cbe3a

Πάλεψα πολλές μα πάρα πολλές φορές για να ανακαλύψω εμένα, τον άνθρωπο… όχι τον καλλιτέχνη… τον καλλιτέχνη τον ήξερα από παίδι… τις δυνατότητες που είχε. Είπα μεγάλε είσαι ταγμένος τα ταξίδια της ψυχής σου να τα κάνεις μέσω της μουσικής και του τραγουδιού..είτε αυτά είναι στο καναπέ σου, στο μπάνιο σου είτε μπροστά σε κοινό. Δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει το ταξίδι. Γεμάτο από εικόνες με ήχους, στίχους, πόνο, δάκρυ, γέλιο, χαρά, ευτυχία ακόμα και δυστυχία. Αρκεί να ταξιδεύεις… Μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Μακριά από τον καθωσπρεπισμό, συμβιβασμό αλλά και τον διχασμό!! Παρόλο λοιπόν που «έπεσα» και «χτύπησα» αναρίθμητες φορές πάντοτε σηκωνόμουν πιο δυνατός και πεπεισμένος ότι παρά τις  τόσες «τρικλοποδιές» έχω τη δύναμη να σηκώσω το βάρος του κόσμου στα χέρια μου και να τον κάνω δικό μου!!
Άλλωστε λένε πως ένας Σκορπιός όταν χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για το κοινό καλό μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο!! Το πιστεύω απόλυτα!! Ακόμα και αν χρειαστεί να δώσει και την «τελευταία ρανίδα του αίματος του»!! Έτσι λοιπόν και εγώ προτίμησα να «πέσω» αρκετές φορές, να απομονωθώ και να παλέψω με τους δαίμονες μου!! Να ζήσω τη ζωή χωρίς όρια!! Και στον έρωτα, το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο που σου δίνει τη κινητήριο δύναμη να φωνάξεις τη λέξη «ΖΩΩΩΩΩΩΩ», να τον κοιτάξω κατάματα και με την αλήθεια της ψυχής μου που είναι αιχμηρή σαν ξυράφι να του «κόψω» το βήχα και έτσι να καταφέρω να μη καταντήσω ποτέ ένας τυποποιημένος τυπάκος της σειράς και ταυτόχρονα συμβιβασμένος με τη τακτοποιημένη και συνηθισμένη ζωούλα του.
Που προτιμάει να γυρίζει στο ασφαλές σπιτικό του απο την δουλίτσα του με τον πενιχρό αλλά «φτάνει που έχουμε δουλειά»  μισθουλάκο του!! Να τον περιμένει η ανιαρή, κρυόκωλη και συμβιβασμένη γυναικούλα του με κλειστές, εννοείται, τις αγκάλες της! Φορώντας τις πάνινες προπέρσινες παντοφλιτσες του από συνήθεια, τρώγοντας από συνήθεια, κατουρώντας από συνήθεια, βλέποντας βλακώδη σήριαλ στο χαζοσκουπιδοκούτι που το ονόμασαν τηλεόραση από συνήθεια, κάνοντας τυποποιημένο σεξ χωρίς καμιά δόση φαντασίας και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις από συνήθεια… όπου στο τέλος  γυρίζει τη πλάτη για να ρίξει το ροχαλητό του αιώνα έχοντας ταυτόχρονα ένα ελαφρό και ανεπαίσθητο χαμόγελο δήθεν ευφορίας και καθαρής συνείδησης που δήθεν τον διακατέχει… και αυτό από συνήθεια. Ε!! Και στο τέλος αραδιάζει και καμιά ντουζίνα κουτσούβελα για να κλείσει τον κύκλο της δήθεν «ευτυχίας» του. Αυτό όχι από συνήθεια αλλά επειδή ετσι συνηθίζεται (μπουχαχαχα) στις «ευτυχισμένες» οικογένειες για τη διαιώνιση του είδους!! «Έτσι ο έρωτας γίνεται συνήθεια, η διεκδίκηση γίνεται «σιγουριά» της κακιάς ώρας, η καύλα γίνεται «άντε να τελειώνουμε να πέσουμε για ύπνο» από τη πλευρά της γυναίκας και από τη πλευρά του άντρα «από το να τον παίξω θα τον χώσω έστω και εδώ» και η ανιδιοτελής σχέση γίνεται σχέση εξάρτησης!! Πάρε δώσε και τα ρέστα με λίγα λόγια!
Έτσι λοιπόν και εγώ από τη πλευρά μου δεν αγαπώ και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω σκλάβος αυτής της «συνήθειας». Γουστάρω φουλ έρωτα, διεκδίκηση, καύλα και ανιδιοτελείς σχέσεις μακριά από εξαρτήσεις αλλά από επιλογή καθαρά! Και αυτό που τελικά γουστάρω περισσότερο από όλα είναι που ζω αυτές τις all-in καταστάσεις μέσα απ το τραγούδι!! Γιατί?? Γιατί βγάζω κομμάτια της ψυχής μου χωρίς να σκέφτομαι ότι τα μοιράζομαι με κάποιον άλλο!! Έτσι για τη πάρτη μου ρε αδερφέ!! Γιατί έτσι γουστάρω! Ίσως και στη πραγματικότητα τώρα που το σκέφτομαι προσπαθώ να ενώσω τον κομματιασμένο εαυτό μου!! Κάτι που δεν μπορώ και μακάρι να μη καταφέρω ποτέ!! Μακάρι για να μπορεί συνεχώς να γίνεται…  Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!!!

Αυτά για την ώρα!! Θα τα ξαναπούμε! Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και την ανοχή σας στα «ότι μου κατέβει γράφω»!!

Με εκτίμηση,
Scorpinos.

21 σκέψεις σχετικά με το “Η ψυχή μου τραγούδι

  1. Εάν εξακολουθείς να τα πιστεύεις αυτά που σήμερα λες σε 10 χρόνια από τώρα, τότε (και μόνο τότε) θα υποκλιθώ στις απόψεις σου, τις οποίες εκτιμώ πάραυτα αλλά είναι από αυτές που ακούγονται ωραία και ξεχνιούνται καθώς τα χρόνια περνούν κι η ζωή φέρνει άλλα… 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Mέχρι στιγμής στα 31 μου επιμένω,παλεύω και παραμένω σταθερός στις απόψεις μου!!Θα σου γράψω κάτι στίχους από ένα τραγούδι που με αντιπροσωπεύει απόλυτα και με »κυνηγάει» στη μέχρι τώρα πορεία μου…»ΜΑ ΕΓΩ ΖΗΤΑΩ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ…ΑΣ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ…ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ΠΑΝΩ!!!..Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πιστεψέ με γράφω αυτά που πιστεύω και ταυτόχρονα κάνω πράξη!!Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!!Καλή συνέχεια Εύα!!!!!!!!!

      Μου αρέσει!

  2. Μαζί σου! Στο έχω ξαναπεί πως ζω με ένα σκορπιό πολλά χρόνια και αυτή η στάση ζωής που διαβάζω σήμερα, είναι και δική του! Τη γουστάρω και την ακολουθώ και τη μοιράζομαι και την ασπάζομαι και ΖΩ καλύτερα έτσι! Μην αλλάξεις, θα σε δαγκώσω!!!
    Φιλιά (φιλικά) μη ζηλέψει η Νικολέτα… 😉
    Μαρίνα

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Κάνε δουλειά σου Μαρινάκι δεν είναι ο άντρας μου!
      Αγγίξτε, δαγκώστε, φιλήστε κάντε ότι νομίζετε!
      Ο σκορπιός ο δικός μου είναι ο καλυτερότερος και απορώ πως μπερδεύτηκες!

      Κατά τα άλλα μιας και μπήκα στη διαδικασία να σχολιάσω,εγώ προσωπικά συμφωνώ με την Eva πιο πολύ.Είναι ωραία να λες μεγάλα λόγια,εντυπωσιακά,αλλά ολο αυτό είναι τελείως διαφορετικό με την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η ζωή προχωράει, μεγαλώνεις, πρέπει να φροντίσεις την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, και όταν αυτό θα χρειαστεί να το κάνεις στην πράξη όλα τα παραπάνω δεν θα τα ταϊσει ούτε το πάθος σου ούτε ο έρωτας.
      Τον έρωτα με έναν άνθρωπο είτε θα τον έχεις είτε όχι κατά την γνώμη μου. Αν βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου καμία ρουτίνα δεν μπορεί να σας σκοτώσει, όμως καλώς ή κακώς η ρουτίνα, οι δουλειές και τα προβλήματα είναι πράγματα της καθημερινότητας, δεν θα κάνω πως δεν υπάρχουν. Και θα δουλέψω γατί ΠΡΕΠΕΙ να δουλεψω, γιατί πρέπει να ζήσω εμένα και όσα αγαπάω, και θα με φθείρει. Δεν πατάω στα σύννεφα. Πατάω στα πόδια μου και αυτό εμένα με κάνει ευτυχισμένη. Την σχέση την κρατάει η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, η αγάπη, ο έρωτας, τα όνειρα που προσπαθείς να φτάσεις με το άλλο σου μισό, η οικογένεια που προσπαθείς να φτιάξεις, και η δουλειά. Η ατέλειωτη δουλειά γιατί μια σχέση θέλει αγώνα και προσπάθεια καθημερινά.
      Αυτά τα πολλά!

      Αρέσει σε 3 άτομα

      1. Κοριτσάκι μου, δεν ξέρω πώς μπερδεύτηκα… ίσως να φταίει και το ξενύχτι!…
        Δεν θα διαφωνήσω με όσα λες, αλλά οι άνθρωποι που μπορούν και πετούν και στα σύννεφα, μ’ αρέσουν. Ίσως γιατί έχουν αυτό το διαφορετικό, που πολλοί θα ήθελαν… Εγώ ανεβοκατεβαίνω εκεί πάνω και μπορώ να πω ότι μ’ αρέσει κι εκεί κι εδώ… (σχιζοφρενικό?) Εμένα πάντως με κρατά αισιόδοξη και χαμογελαστή!
        Σε φιλώ γλυκά
        Μαρίνα

        Μου αρέσει!

    2. Άρα καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ αφού το ζεις!!!Ζω και εγώ με αυτές τις απόψεις και εννοείται κάνωντάς τες και πράξεις 31 χρονια…όσο ζω δηλαδή…και δεν σκοπεύω να αλλάξω για κανέναν και τίποτα!!!!Μη φοβάσαι λοιπόν Μαρίνα!!!Πολλά φιλιαααααααά!!!!!

      Μου αρέσει!

  3. Το δύσκολο με το να κάνεις τόσο απόλυτες «δηλώσεις» είναι να μείνεις συνεπής σε αυτές.Ειλικρινά εύχομαι να τα καταφέρεις.Απλά αν δεν συμβει να ξέρεις ότι δεν πειράζει.Το να καταφέρεις να επιζεις σε μία «μίζερη» πραγματικότητα δεν είναι πάντα δείγμα δειλίας.Αντίθετα,ο τρόπος και ο λόγος που θα επιλέξεις να το κάνεις, είναι αυτά που θα σε διαφοροποιήσουν στο τέλος.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Δεν είμαι απόλυτος σε καμμιά περίπτωση!!Αλλά 31 χρονια που ζω λειτουργώ με βάση τα πιστεύω μου και δεν παρεκκλίνω από αυτά!!Συμφωνώ στο τελευταίο σκέλος της απάντησης σου για τον τρόπο και λόγο ο οποίος σε διαφοροποιεί!!Κώπως έτσι συμβαίνει και τα καταφέρνω να διαφοροποιούμε απο τους άλλους στη μέχρι τώρα πορεία μου!!

      Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα προκύψει σε Χ χρόνια, τίποτα δεν είναι δεδομένο, γι αυτό καλά κάνεις και γράφεις τις σκέψεις σου όπως τις αισθάνεσαι τη στιγμή που τις γράφεις, ακόμα και αν γράφεις με θυμό ή είσαι απόλυτη, πάλι καλά κάνεις και γράφεις αυτά που γράφεις γιατί είναι η καλύτερη εκτόνωση και ψυχοθεραπεία! 😛
    Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως όταν κανείς ακούει τη καρδιά του, σπάνια κάνει λάθος!

    ΑΦιλάκια και γράφε, γράφε, γράφε! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Έτσι μπράβο!!!Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου!!!χαχαχαχα!!!Γράφω οτι αισθάνομαι,οτι ζω και οτι κάνω πράξη!!!Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!!!!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

      Μου αρέσει!

  5. Ωραία ξηγιέσαι. Η πρόκληση βέβαια είναι να εξελίξεις αυτόν τον «φουλ έρωτα και την καύλα», που μοιραία έχει ημερομηνία λήξης, και να τον κάνεις μια δυνατή κατασκευή. Γιατί καλέ μου σκορπιέ, τα θεμέλια μιας φουλ σχέσης δεν είναι ο έρωτας και η καύλα, αλλά το «μαζί στα ζόρικα».
    Ακόμα και τότε που η σχέση θα είναι «προπέρσινη», να την κοιτάς ακόμα στα μάτια κι όχι στις παντοφλίτσες της, και να της λες «είσαι πανέμορφη!».
    Μην το πάρεις σαν κήρυγμα, είναι απλά μια μικρή αποκατάσταση κι ένας φόρος τιμής στα (λίγα ενδεχομένως) ζευγάρια που αντέχουν στο χρόνο και δεν κωλώνουν στη συνήθεια.
    Γιατί έχουν τη μαγκιά να μιλάνε πάντα με το ΕΜΕΙΣ κι όχι για το «εγώ…»

    Καλό βραδάκι!

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Μαρία μου έχω αποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία μου ότι κάνω all-in στα πάντα και είμαι εκεί και στα καλά και στα ζόρικα!!!Δεν θα έλεγα το ίδιο για τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου!!!Αλλά δε μασάω κιόλας…ο καθένας ότι αντέχει ζει…Δεν το παίρνω σαν κήρυγμα…ίσα ίσα που συμφωνώ σε αυτά και στη πορεία των σχεσεών μου τα έκανα πράξη ακριβώς όπως τα περιγράφεις!!!Για να μπορέσουν να ζήσουν το »ΕΜΕΙΣ» κάποια ζευγάρια πρέπει πρώτα να καλλιεργήσουν το »ΕΓΩ» τους…Από προσωπική εμπειρία στο λέω!!Να περνάς όμορφα!!

      Μου αρέσει!

  6. Εγώ σε νιώθω. Γιατί κάπως έτσι ζω.
    Κι αν εσύ το δηλώνεις στα 31 και άντρας, εγώ το δηλώνω στα 45 και γυναίκα.
    Παντρεύτηκα μετά από 15 χρόνια σχέσης μα όταν αρχίσαμε να πέφτουμε στη λούμπα, το τινάξαμε στον αέρα.
    Τώρα γουστάρουμε πιο πολύ την παρέα μας …με την απόσταση ανάμεσα μας!
    Πάντως μου αρέσει και το στοίχημα της Μαρίας από πάνω. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να το είχα καταφέρει.
    Δυστυχώς η πραγματικότητα απέχει πολύ. Και είναι λίγα, πολύ λίγα τα ευτυχή ζευγάρια….
    Βλέπεις, η καθημερινότητα δεν είναι απλά εχθρός…τέρας είναι!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  7. Θα συμφωνήσω πως στα λόγια όλοι ειμαστε καλοί και πως ειναι δύσκολο να μεινουμε συνεπης σε βαρύγδουπες δηλωσεις! ΑΥτό ομως δεν σημαινει πως οτι νιωθουμε σημερα δεν μπορουμε να το λεμε και να το γραφουμε!
    Πες τα λοιπον, γραψτα!Απλα θα πρεπει να εχεις και την συνειδητοποιηση οτι ολα οσα λες μπορει να αλλαξουν απο στιγμή σε στιγμή! Αυτό μονο!Αν αυτα τα λες συνειδητοποιημενος εισαι οκ 😀

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Mέχρι στιγμής στα 31 μου επιμένω,παλεύω και παραμένω σταθερός στις απόψεις μου!!Ζω με αυτές τις απόψεις και εννοείται κάνωντάς τες και πράξεις!!!Απολυτα συνηδειτοποιημένος!!Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου Μαρία!!!!

      Μου αρέσει!

  8. Χωρίς Μουσική ο άνθρωπος θα έμοιαζε με άβουλο έρμαιο των ενστίκτων του και τίποτα περισσότερο!!!Μόνο Μουσική λοιπόν για γαλήνη και ευεξία!!!

    Μου αρέσει!

  9. Εγώ πειράζει που κόλλησα στο καλλιτεχνικό μέρος;; 🙂 Εννοείς πως σαν καλλιτέχνης ξέρεις απόλυτα ποιος είσαι και δεν το ψάχνεις πια;; Γιατί κάτι τέτοιο θα ταν κόντρα στην φύση του καλλιτέχνη (για μένα πάντα έτσι!! 🙂 ) !! Με ξενίζει λίγο να λέει κάποιος με βρήκα, δεν με ψάχνω (στο καλλιτεχνικό πάντα αναφέρομαι ). Κι ίσως και να με τρομάζει γιατί το θεωρώ παγίδα.. Εκτός φυσικά κι αν κάνω λάθος σκέψεις γενικά, γιατί προτιμώ το ταξίδι από τον προορισμό…
    Στην ζωή σκορπιέ, ζήστην όπως λαχταράς και βρες κι άτομα να συνταξιδέψετε!! Αμέτρητα τα μονοπάτια της, οι ταξιδιώτες, σημασία έχει στην πορεία να βρίσκουμε άτομα που οι καταστάσεις, κάπου, κάπως μας δένουν μαζί για όσο!! Σε φιλώ!!

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Καλημέρα Μαριλένα!!Εννοείται πως στη μουσική μου τη «ψάχνω» όσο δεν πάει και δεν συμβιβάζομαι με αυτά που προστάζει η μόδα αλλα φτιαχνω τραγούδια που «γεννάει» η ψυχούλα μου!!Τώρα όσον αφορά το ανθρώπινο κομμάτι ναι είμαι σύμφωνος στο τελευταίο κομμάτι του σχόλιού σου!!Ψάχνω άτομα να κάνω όσο γινεται πιο εύχαριστο και πιο ενδιαφέρον το «ταξιδι»της ζωής μου!!!Απο κει και πέρα «εκπτώσεις» δεν κάνω!!Ξέρω ποιος είμαι και τι δίνω και βροντοφωνάζω το γνωστό «όσοι πιστοί προσέλθετε»!!!!!Τα φιλιά μου Μαριλένα!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε